Proč naše maso?

Protože maso pochází pouze z naší farmy.
Prodáváme pouze maso z našich zvířat. Můžeme tedy garantovat jeho původ, způsob krmení a kvalitu masa.

Protože se naše zvířata pasou celý rok na čerstvém vzduchu.
Zvířata, která chováme na naší farmě tráví celý život dle zásad welfare a ekologického zemědělství. To znamená, že se skot od jara do podzimu pase na loukách ve společnosti ostatních zvířat, kde mají přístup k čerstvé vodě a možnost úkrytu před nepřízní počasí. V zimním období je krmen senem a senáží z vlastní bio produkce a dle svého uvážení tráví čas buď na louce, nebo ve volném ustájení v kravíně. Prasata jsou rovněž celoročně chována ve venkovních výbězích, kde mají nemrznoucí napáječky a příbytky. Reprodukce je přirozená, protože kanec žije ve stádě s prasnicemi. Jsou krmena senáží a šrotem z naší bio produkce. Díky tomuto způsobu chovu je maso voňavé, křehké a šťavnaté. Drůbež, stejně jako ostatní zvířata, běhá ve výbězích a na noc se uchýlí do kurníků. Do krmení se zásadně nepřidávají žádná antibiotika ani růstové hormony.

Protože máme na farmě vlastní porážku a bourárnu masa – zvířata nejsou stresována.
Přímo na naší ekofarmě jsme vybudovali porážku, zrací komoru a bourárnu masa. Vše má certifikaci bio. To nám umožňuje kontrolovat kvalitu masa od začátku až do konce. Díky vlastní porážce nemusíme zvířata stresovat převozem na vzdálenější místo. Každé zvíře stráví noc před porážkou v předporážkovém ustájení ve společnosti ostatních zvířat, kde se uklidní a odbourá se případný adrenalin. Při porážce se se zvířaty zachází klidně a ohleduplně.

Protože maso před bouráním necháváme vyzrát.
ZRÁNÍ MASA
Po porážce a zchlazení se maso ve čtvrtích přesune do zrací komory, kde ve sterilním prostředí za stálé teploty a vlhkosti zraje 14 dní = suché zrání. Po té se maso rozbourá a zabalí do vakua, kde dále zraje i několik týdnů, dle druhů masa = vlhké zrání. Zabalené maso si můžete nechat vyzrát u nás v chladícím boxu při stálé teplotě nebo si je odnést domů a sledovat další zrání ve vaší lednici.

Protože klademe důraz na kvalitu místo kvantity.
Klademe důraz na kvalitu, přistupujeme ke každému zvířeti osobitě a ohleduplně. Stejně tak při zpracování si dáváme záležet na každém kousku masa. Při prodeji masa se věnujeme každému zákazníkovi, poradíme jak s výběrem masa, tak s jeho kulinářskou úpravou. Po dohodě je možné si farmu prohlédnout a přesvědčit se na vlastní oči, jak to u nás vypadá a funguje. Prohlídka Malé farmy s dětmi je samozřejmostí.

Díky všem těmto zásadám garantujeme kvalitu našeho masa.